Furtună în creier. Epilepsia ca problemă socială

de | 19.09.1818 | Apariții în presă, Pentru adulți, Pentru epileptici | 0 comentarii

Există boli a căror povară e mult mai greu de purtat într-o societate încuiată și lipsită de toleranță. Una dintre aceste boli e epilepsia, care dincolo de a fi un diagnostic medical și un bagaj de suferințe individuale, reprezintă și o problemă socială. Sunt peste 300.000 de români afectați de epilepsie, iar șansa lor la o viață normală depinde de noi toți: de cum îi privim și de cât de mult suntem dispuși să renunțăm la prejudecăți și să înțelegem.

„Cea mai mare frică a persoanelor care suferă de epilepsie este să nu facă o criză în public. Nu le pasă că se pot lovi, că pot suferi o fractură, că se pot îneca în cadă… Nu-i interesează asta, ci ce va spune lumea. Asta e întrebarea care a tăiat aripile a zeci de generații: ce va spune lumea?”.

E principala lecție pe care neurologul Bogdan Florea a învătaț-o de la pacienții săi și pe care se încăpățânează să o dea mai departe sub forma unui manifest menit să contribuie la educarea societății: înainte de a spune ceva, lumea are datoria de a ști despre ce vorbește!

“Am văzut copii mutați din clasă pentru că aveau epilepsie”

Citește tot articolul pe recorder aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *