Rețea de telemedicină în epilepsie, la Cluj

de | 15.12.1616 | Apariții în presă | 0 comentarii

La Cluj-Napoca a fost inaugurată Prima rețea de telemedicină în epilepsie din România. Investiția a costat 120.000 de euro. Inițiatorul proiectului este medicul neurolog Bogdan Florea, care a declarat că în acest fel, pacienții nu mai sunt nevoiți să se deplaseze în centre universitare, și așa suprasolicitate, pentru unele investigații de care au nevoie.

“Am inaugurat prima Rețea de Telemedicină în Epilepsie din România care a presupus dotarea a patru centre de epileptologie din Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Suceava cu câte un aparat video-EEG pentru analiza de electroencefalografie și cu un server de mare capacitate, astfel încât să se permită diagnosticarea timpurie și corecta a pacienților care suferă de epilepsie. Ideea a fost să dotăm aceste cabinete de epilepsie pentru ca pacienții din zone îndepărtate să nu se mai deplaseze spre centrele universitare care sunt suprasolicitate. Sistemul nou creat de diagnostic și monitorizare inovativă va permite acestor locuitori să beneficieze de expertiză medicală a specialiștilor din centrele universitare din țară sau din străinătate, fără a se deplasa din localitățile de domiciliu”, a explicat Bogdan Florea, potrivit Agerpres.

El a mai spus, conform sursei citate, că rețeaua permite și crearea unei baze de date a persoanelor cu epilepsie și conectarea cu alte centre de excelență din lume, cum sunt cele din Montreal, Copenhaga și Geneva, urmând să se înființeze și un registru național al pacienților cu epilepsie.

În România, potrivit estimărilor specialiștilor, sunt peste 300.000 de persoane care suferă de epilepsie.

Citiți tot articolul pe Formare Medicală aici.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *