Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie din România, inaugurată la Cluj. Cum sunt ajutați bolnavii

de | 15.12.1616 | Apariții în presă, Evenimente | 0 comentarii

Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie din România, proiect inițiat de medicul neurolog clujean Bogdan Florea, a fost inaugurată marți la Cluj-Napoca. 

Prin Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, pacienții vor beneficia de dosare medicale cu istoricul și analize EEG complexe și repetate. Datele vor fi stocate pe un server central, la care au acces și alți medici epileptologi care pot să își ofere expertiza în interpretarea datelor.

„Am început să lucrăm pentru acest proiect încă din 2013, din dorința de a oferi șansa unui diagnostic și tratament corect și cât mai timpuriu persoanelor cu epilepsie. Echipamentele EEG sunt instalate deja în Suceava, Oradea, Sibiu și Cluj-Napoca, iar în următorii doi ani vom lucra la instruirea personalului medical și a asistenților tehnicieni EEG, precum și la dezvoltarea rețelei cu minim un aparat anual.  Practic, prin acest sistem de diagnostic și monitorizare inovativă, locuitorii din regiuni îndepărtate vor beneficia de expertiza medicală a specialiștilor din centrele universitare din țară și străinătate, fără a se deplasa din localitățile de domiciliu”, a declarat medicul neurolog Bogdan Florea, inițiatorul Rețelei de Telemedicină în Epilepsie din Romania.

Mai mult decât atât, conectarea cu alte centre de excelență din lume (Montreal, Copenhaga, Geneva) face posibil schimbul de informații între medici specialiști, oferind astfel o a doua sau chiar o a treia opinie competentă, pentru cazurile dificile. 

Citiți tot articolul pe Libertatea aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *