Telemedicină pentru epilepsie

de | 13.01.1717 | Apariții în presă | 0 comentarii

Prezența Orchestrei Mondiale a Medicilor în România (WDO) este încă vie în memoria afectivă a multora. Turneul caritabil, derulat anul acesta, în perioada 26–28 mai, în trei orașe din România – Cluj-Napoca, Brașov, București –, a adunat suma de 120.000 de euro, care a avut o destinație clară: finalizarea unei rețele de telemedicină în epilepsie, prima de acest fel din România.

Proiectul, care deja este funcțional – lansarea oficială a avut loc miercuri, 14 decembrie, la Cluj-Napoca –, cuprinde pe lângă centrul de la Cluj-Napoca, unde se află și serverul central, alte trei centre (aflate în Suceava, Oradea și Sibiu), toate dotate cu aparate video EEG și un server de mare capacitate.

Practic, acest proiect urmărește crearea unor cabinete de epileptologie/EEG cu scopul, în primul rând de a se crea o bază de date locale (dosarul pacientului, înregistrări repetate EEG, urmărirea tratamentului), dar și o bună conectare națională și internațională, prin serverul central, pentru transferul fișierelor și interpretarea datelor medicale obținute. Beneficiile aduse de această rețea se regăsesc atât în rândul medicilor, cât și al pacienților, reușindu-se astfel monitorizarea repetată EEG, urmărirea evoluției bolii epileptice, reducerea listelor de așteptare, dar și a stigmei sociale a pacienților cu epilepsie. În plus, sprijinul comunității medicale se regăsește în specializarea și obținerea de competențe prin cursuri de pregătire pentru medici, dar și pentru asistenții medicali și tehnicienii EEG, cursuri web și videoconferințe cu centre medicale de profil din întreaga lume.

Citiți tot articolul pe Viața Medicală aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *