Epilepsy Challenge: cros pentru susținerea pacienților cu epilepsie

de | 19.10.1818 | Apariții în presă, Evenimente | 0 comentarii

Medicii, farmaciștii și asistenții medicali din București sunt invitați să alerge la cel mai mare cros în sprijinul pacienților cu epilepsie din România. Epilepsy Challenge, care se va desfășura la 28 octombrie, de la ora 10.00, în Parcul Herăstrău, va fi organizat de Asociația Cluburilor Lions, în parteneriat cu Primăria Municipiului București, Centrul pentru Tineret al Municipiului București și Colegiul Medicilor din România.

copul acţiunii este să strângă fondurile necesare achiziției unor echipamente video EEG performante, cu ajutorul cărora să fie dezvoltată rețeaua de telemedicină în epilepsie, dar și înființarea unui centru de sprijin psihologic al părinților și adolescenților. În acest moment, sunt șapte centre funcționale în țară: Timișoara, Oradea, Cluj-Napoca, Bacău, Suceava, Sibiu și Craiova.

„Proiectul Telemedicina în Epilepsie a fost iniţiat în 2016 de către un grup de medici, susţinut de Asociaţia Cluburilor Lions România și sponsori. Există încă diferenţe majore între modurile în care se abordează problema epilepsiei în arii geografice din ţară, atât din cauza echipamentelor medicale, cât şi a gradului de pregătire a personalului medical. Telemedicina în epilepsie oferă şansa oricărui pacient la un diagnostic timpuriu şi corect al formei de epilepsie, la monitorizarea evoluţiei în timp, acasă sau cât mai aproape de casa pacientului, care nu va mai fi nevoit să facă drumuri lungi şi costisitoare spre centrele universitare”, afirmă coordonatorul proiectului, dr. Bogdan Florea (foto).

Citiți tot articolul pe Rohealthreview aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *