Adesea copiii cu epilepsie sunt sfătuiți să nu facă sport. Însă tendința de-a-i pune sub un clopot de sticlă nu le face bine. Dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie, le recomandă părinților să-i scoată pe copiii cu epilepsie de sub clopotul de sticlă și să le dea voie să practice diverse sporturi.
,,Câtă vreme sportul și hiperventilația nu sunt factori declanșatori al crizelor, copiii aceștia trebuie și pot să aibă o viață normală(…). Copilul trebuie să se joace în fața blocului, să joace fotbal, să joace baschet, tenis, fără să-și pună viața în pericol. Ori acest clopot de sticlă nu-l protejează, dimpotrivă îl face mai fragil, îl decupează de societate, îl amputează de bucuria de-a fi între alți copii, de-a interacționa cu ei”, e de părere neurologul Bogdan Florea.
Specialistul atrage atenția asupra faptului că trebuie evitate sporturile extreme, periculoase, care i-ar pune pe copii în situații riscante, de genul înotului de unul singur, noaptea, pe întuneric în Canalul Mânecii sau urcatul cu bicicleta prin Făgăraș singur, trei nopți și trei zile. Însă atâta vreme cât copilul se află sub tratament și crizele sunt controlate, se poate bucura de sport.
Citește tot articolul pe Superbebe aici.
Bună ziua!
Băiatul meu,în vârstă de 12 ani a avut doua episoade de epilepsie.Primul episod,în urma cu 4 ani,iar cel de al doilea, acum o săptămână,când o s-a pus și diagnosticul de epilepsie simptomatica legata de d 2.Copilul își dorește sa facă fotbal,însă nu știu dacă este potrivit pt. starea lui.
buna ziua.fiica mea face gimnastica artistica la clubul Dinamo.a avut câteva blocari pe care le a sesizat doamna prof de la club.am fost la dr și au spus ca are epilepsie cu absenta juvenila. un soc.nu avem în fam niciun caz.
întrebarea mea este dacă mai poate continua. la eeg în urma testului de respirație a avut un blocaj după 2 min 30.astel mi au spus ca se produc crizele de la supraventilatie