Priest and Doc 7 – Info special

de | 16.04.2020 | Uncategorized | 0 comentarii

Părintele Constantin Necula: Împreună cu domnul doctor Bogdan Florea suntem dispuși să ne întrebăm și să răspundem împreună cu dumneavoastră la câteva întrebări. Întrebare de baraj acuma, să vedem cum ne descurcăm amândoi. Zice, cine a mai avut epilepsie în istorie?

Doctor Bogdan Florea: Oameni care au lăsat urme foarte adânci.

Părintele Constantin Necula: Da.

Doctor Bogdan Florea: Epilepsia nu este o boală a bețivilor și a oamenilor de joasă pregătire, nu, din contră, nu are nici o legătură IQ-ul, nu are nici o legătură puterea de muncă, hărnicia și Alexandru cel Mare, Cezar, Dostoievski. Păi Dostoievski abia aștepta, el a și mărturisit, abia aștepta o criză pentru că în confuzia post ictală era atât de prolific că scria cu un har nemaipomenit, și își mărturisea asta.

Părintele Constantin Necula: Sunt niște studii făcute, de curând le-am citit și eu, sigur că ele sunt în italiană, franceză, dar sunt valabile, adică… inclusiv Sfântul Apostol Pavel, se pare că acel ”datu-mi-sa un ghimpe în trup” se referă la o astfel de boală, neurologică, nu neparat la una fizică, unii imediat au spus că avea probleme cu sexualitatea sau, n-are nici o treabă, după explicații și după comenta și după modul lui de a.. excepționala lui capacitate, undele gama ale lui se văd în scrierile lui și atunci le folosim ca atare.

Despre forța produsă în timpul unei crize epileptice.

Doctor Bogdan Florea: Forța dezvoltată în timpul unei crize este atât de mare, la niște forțe nenaturale, încât un puștan, subțirel și tânăr e în stare să ridice o mașină. Sunt dese situații când oamenii au rupturi musculare, fracturi, entorse. Unu: nu restricționați cu nimic, doi: nici gând să băgați degetul în gură pentru că vi-l taie, forța este cumplită. Oamenii își mușcă limba, obrazul pe interior, buza. Am mai avut pacienți care au venit cu o furculiță bieții de ei, că li s-a părut că își înghite limba. Nu, nu. Nu își înghite nici o limbă, în crizele de epilepsie nu se înghite limba. Și au luxat, practic a venit cu dinții în palmă. Povestea asta cu înțepatul degetului, cu stropit, sunt povești vânătorești, n-au nici o legătură, trebuie să limitezi orice risc de a se lovi, aștepți până se epuizează, păstrezi capul în mâini, să nu se lovească și nu pleci de lângă această persoană.

Părintele Constantin Necula: Criza nu poate fi oprită clar din manifestare.

Doctor Bogdan Florea: Nu.

Părintele Constantin Necula: Este bine să spun celor de lângă mine că am epilepsie?

Doctor Bogdan Florea: Da, este bine.

Părintele Constantin Necula: Și o fată îndrăgostită de un băiat trebuie să îi spună băiatului că are epilepsie?

Doctor Bogdan Florea: Da, poate să spună băiatului, da, din când în când

Părintele Constantin Necula: Sau se prinde băiatul?

Doctor Bogdan Florea: Da băieții sunt mai fricoși și s-ar putea să reacționeze mai prost. Nu este o rușine să spui că suferi de un sindrom epileptic pentru care iei medicamentele care controlează foarte bine aceste crize.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *