CLUBURILE LIONS CLUJ-NAPOCA
Cluburile Lions reprezinta o organizatie non-guvernamentala la nivelul intregii tari, formata din oameni care se implica in comunitatile in care traiesc, oameni reprezentativi in domeniul in care profeseaza.
Asociatia Internationala a Cluburilor Lions a inceput ca visul lui Melvin Jones, din Chicago. El a crezut ca cluburile locale de afaceri ar trebui sa isi extinda orizontul de la preocuparile strict profesionale la preocupari de ajutorare a comunitatilor locale si a celor din intreaga lume.
Membrii cluburilor Lions din Cluj-Napoca sunt oameni obisnuiti , cu profesii diferite, reprezentativi in domeniul in care activeaza, femei si barbati, de la 30 la 77 ani, romani, maghiari, germani, oameni din toate partidele politice (sau fara partid). Va veti intreba cu siguranta: “daca sunt asa de diferiti, ce poate oare sa-i adune intr-un club?” Raspunsul e ridicol de simplu: dorinta de a ajuta, de a fi de folos acolo unde altii, poate chiar statul, nu poate interveni. Au si o deviză: „noi servim„. Si chiar servesc comunitatea din care fac parte. Nu este greu sa fii „Lions”. Trebuie sa îndeplinesti doar trei conditii: sa oferi un pic de timp, sa ai disponibilitatea de a ajuta si sa ai mult suflet. Restul vine de la sine… La fel ca toti ceilalti membri Lions de pe mapamond, cluburile Lions din Cluj-Napoca si din tara se implica in proiecte destinate comunitatii locale.
De la inceputul anilor ’90, momentul infiintarii primului club Lions la Cluj, zeci de proiecte menite sa vina in sprijinul comunitatii au fost initiate si implementate de catre leii clujeni. Numarul foarte mare al acestora precum si diversitatea lor face imposibilă mentionarea lor aici. Totusi, trebuie să amintim cateva, iar unul dintre dintre acestea este: “Sa redam darul vederii”. Acest proiect, desfasurat intre 18-30 iunie 2007 a oferit peste 25.000 de consultatii oftamologice. Acţiunea a avut loc la Sala Sporturilor „Horia Demian“ din Cluj-Napoca si a constat in oferirea de consultatii oftalmologice si ochelari gratis persoanelor cu deficiente de vedere, dar si cu probleme financiare din judetul Cluj. Dintre cele 25000 persoane, peste 18000 au fost aduse, cu autocare, din zona rurala a judetului Cluj. Pacientii au primit consultatiile si ochelarii sub formă de donatie. Această actiune a necesitat si prezenta a peste 700 de voluntari, elevi de liceu si studenti, care au ajutat la buna desfasurare a actiunii, pe intreaga perioada a acesteia. Voluntarii au fost instruiti de membrii Lions si de echipa de medici oftalmologi americani prezenta la eveniment.
Pentru a afla mai multe detalii despre cluburile LIONS din toata lumea, despre istoria de aproape 100 de ani a acestor cluburi precum si despre minunatele proiecte pe care cei 1.4 milioane de membri ai acestei organizatii le desfasoare peste tot in lume, vizitati site-ul: www.lionsclubs.org
Scopurile Lions Club
Să pună la dispozitie o structură administrativă și mijloace prin care să coordoneze, supervizeze și să sprijine atingerea obiectivelor Asociației, prin intermediul Cluburilor Lions acreditate.
Să creeze şi să dezvolte spiritul de înţelegere între popoarele lumii;
Să promoveze principiile bunei guvernări şi ale bunului comportament civic;
Să manifeste un interes activ pentru bunăstarea civică, culturală, socială și morală a comunității;
Să unească membrii Lions prin legături de prietenie, bună tovărăşie şi înţelegere reciprocă;
Să ofere un forum de discuţii libere a tuturor subiectelor de interes public, cu excepția partizanatelor politice și prozelitismului religios, care nu vor fi dezbătute de către membrii Lions;
Să încurajeze pe cei ce doresc să activeze în interesul comunităţii să o facă fără vreun interes financiar personal, să încurajeze eficienţa și să promoveze standardele etice înalte în toate domeniile de activitate
Pentru mai multe detalii legate de cluburile Lions din România, vizitati: www.lions-clubs.ro