Turneu Caritabil

World Doctors Orchestra 2023

Celebrul ansamblu muzical, World Doctors Orchestra, susține pentru a doua oară în România un turneu în scop caritabil. Cele două concerte vor avea loc în Cluj-Napoca, pe 25 mai, la Auditorium Maximum, respectiv în București, pe 27 mai, la Ateneul Român.

Fondurile obținute vor sprijini dezvoltarea rețelei naționale de telemedicină în epilepsie, care în prezent cuprinde 12 centre de epilepsie și monitorizare EEG în România.

Sub bagheta profesorului Stefan Willich, cardiolog de origine germană, 100 de doctori-muzicieni vor interpreta trei piese:

  • Romanian Rhapsody No. 2 – George Enescu,
  • Violin Concerto No. 1 – Max Bruch și
  • Symphonie fantastique – Hector Berlioz

Anul acesta, spectatorii se vor putea bucura de participarea extraordinară a violonistului Alexandru Tomescu, care va încânta publicul cu Vioara Stradivarius Elder-Voicu.

Biletele pot fi achiziționate online de pe platformele Entertix și MyTicket.ro

World Doctors Orchestra

World Doctors Orchestra (WDO) este un ansamblu muzical din care fac parte în jur de 1800 medici din peste 60 de țări de pe toate continentele.

Scopul WDO și al tuturor membrilor orchestrei este să amintească lumii că nici granițele, nici interesele politice sau economice nu ar trebui să limiteze accesul și dreptul la îngrijirea medicală.

De aceea, de două ori pe an, de fiecare dată în altă parte a lumii, doctorii muzicieni din WDO se întâlnesc pentru a susține un concert în scop caritabil. WDO a mai concertat în România în 2016, în București, Brașov și Cluj-Napoca.

Propunerea 2023

În luna mai 2023 este rândul României să se bucure de activitatea caritabilă și acordurile clasice ale WDO.

Toate beneficiile rezultate în urma celor două concerte susțin proiectul amplu Lions Club de Telemedicina în Epilepsie – “Epilepsia fără frontiere”, cu impact enorm asupra calității vieții pacienților.

Pentru un diagnostic corect al formei de epilepsie, alegerea medicației, monitorizarea evoluției sub tratament, controlul complicațiilor, este absolut obligatoriu monitorizarea prin EEG.

Prin participarea dumneavoastră la acest eveniment, veți contribui la achiziționarea celui de-al 13-lea aparat video EEG performant, care va fi instalat în noul centru de epilepsie și monitorizare EEG din rețeaua națională.

De asemenea, veți ajuta la înființarea unui centru național de sprijin psihologic pentru părinții cu copii cu epilepsie și adolescenții cu acest diagnostic.

un proiect

SUB EGIDA

În parteneriat cu

cu Sprijinul

SPONSORI

PARTENERI