Epilepsia pe perioada restricțiilor impuse de COVID-19

de | 15.04.2020 | Pentru adulți, Pentru epileptici, Pentru mămici, Știri și noutăți | 0 comentarii

Am înțeles cu toții că trebuie luate măsuri stricte, într-o perioadă în care prioritatea este siguranța noastră și a celor dragi nouă.

Suntem în contact permanent cu autoritățile și ascultăm și implementăm aceste recomandări cu mare strictețe.

Rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, fondată în 2016, a devenit mai utilă practic ca niciodată. Oamenii din cele 9 cabinete de epileptologie sunt deja obișnuiți să lucreze cu fișiere, transfer de date și să găsească soluții optime, chiar de la distanță.

Multe persoane cu epilepsie și membrii familiilor lor ne-au contact cu întrebări despre cum pot gestiona această situație? Sunt câteva lucruri simple pe care vreau să vi le amintesc:

 

  • În cazul unei persoane cu epilepsie, cu diagnostic confirmat, aflată sub tratament, în primul rând tratamentul nu trebuie întrerupt sub nici o formă.
  • Un lucru util, ca pas doi, este să-și noteze, într-un registru, cât mai strict al crizelor, aceste evenimente, pentru că va conta enorm pentru deciziile viitoare, cât de des sau de rar au fost aceste episoade.
  • O criză unică, solitară de epilepsie nu reprezintă o urgență, cu excepția statusului epileptic în care trebuie să apelați de urgență la 112. Asta înseamnă că sunt crize repetate, una după alta, pe o perioadă mai mare de 30 de minute sau o criză care pare că durează mai mult de 30 de minute.

Semnale de alarmă reprezintă 2 elemente: Unu, dacă se schimbă ceva în tipul de crize sau în tipul de aură pe care-l are o persoană cu epilepsie sau Doi: Dacă crește frecvența de apariție acestor crize contactați imediat medicul curant.

În cazul în care doar se suspicionează epilepsia sau că o criză de pierdere a stării de conștiență ar fi de natură epileptică îndemnul nostru este să filmați acest episod. 

Dacă se poate cu detalii ale chipului, ochilor, fața, gurița și să trimiteți aceste fișiere video după ce completați fișa pacientului fie pe epilepsy.ro fie pe epilepsie-eeg.ro pentru că în cel mai scurt timp un profesionist din domeniul sănătății vă va contacta.

Vă doresc multă sănătate și stați departe de crize!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *