Medicul Bogdan Florea din Cluj a fost premiat în cadrul TEDxCluj Award pentru proiectul inovativ „Telemedicina în epilepsie”

de | 1.03.1717 | Apariții în presă, Realizări | 0 comentarii

Sâmbătă, 25 februarie, în cadrul conferinței TEDx Cluj “Going beyond”, s-a acordat premiul TEDxCluj Award 2017 pentru cel mai inovator proiect medicului neurolog Bogdan Florea pentru proiectul inițiat și dezvoltat de el, Telemedicină în Epilepsie.

Este vorba de o rețea de aparate videoEEG performante, oferite în comodat unor medici neurologi adulți și pediatri din mai multe orașe din țară și conectate la un server central, care oferă acces la diagnosticul și tratamentul cât mai personalizat  persoanelor cu epilepsie, inclusiv celor din zone îndepartate de (marile) centre medicale din România. În acest moment, în România există 4 astfel de aparate, în tot atâtea Centre de Epilepsie și Monitorizare EEG în: Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Suceava.

Prin rețeaua de Telemedicină în Epilepsie, pacienții beneficiază de dosare medicale cu istoricul și analize EEG complexe și repetate. Datele sunt stocate în serverul central, la care au acces și alți medici neurologi, nu doar din țară, ci din întreaga lume care pot să își ofere expertiza în interpretarea datelor. Telemedicina nu înlocuiește actul medical, ci optimizează timpul pacientului, al familiei sale și pe cel al medicilor implicați în lupta împotriva epilepsiei.

Citește tot articolul pe Cluju.ro aici.

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *