Singura rețea de telemedicină pentru epilepsie din România, creată de un neurolog din Cluj. Cum sunt ajutați bolnavii

de | 15.12.1616 | Apariții în presă, Pentru adulți, Știri și noutăți | 0 comentarii

Un medic neurolog din Cluj a pus pe picioare singura rețea de telemedicină din țară, specializată în epilepsie. Funcționează ca o bază de date și facilitează accesul la investigații. Totul în contextul în care, potrivit datelor oficiale, în România, peste 150 de mii de persoane suferă de această boală. Dar specialiștii spun că numărul este chiar și de trei ori mai mare.

Astfel de aparate, menite să îi ajute pe cei care suferă de epilepsie ori vor să afle dacă au această boală, au ajuns în patru centre din țară – la Suceava, Oradea, Sibiu și Cluj Napoca. Sunt conectate între ele prin intermediul unui server, așa că doctorii pot monitoriza pacienții de la distanță.

O persoană care are nevoie de ajutor poate să meargă în unul dintre cele patru cabinete, unde poate primi sfaturi și de la medici aflați la sute de kilometri distanță.

În România, aproape patru sute de mii de persoane suferă de epilepsie, estimează specialiștii.

Bogdan Florea, medic primar neurolog: “Nu știm câți sunt, nu este vina autorităților, oamenii nu spun că au epilepsie. Automat se pierd niște drepturi, permise portarma, permis de conducere, loc de munca.”

Citiți tot articolul pe Știrile Pro TV aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *