Minuni și minunați… în Epilepsie

de | 20.03.1919 | Apariții în presă, Interviu, Pentru adulți, Pentru epileptici, Pentru mămici | 0 comentarii

Deși v-am obișnuit să încep articolele Într-o notă ușor auto-ironică, de data asta voi încerca să păstrez un ton cât de cât liniar către serios.

În vremea Inchiziției Epilepsia era “tratată” cu arderea pe rug, căci cei care sufereau de crize epileptice erau considerați posedați. Așadar, încă din timpuri îndepărtate, o parte

din semenii noștri erau odată pedepsiți de soartă cu această boală grea, după care, cei ce credeau că dețin adevarul absolut, îi mai pedepseau o dată, pentru totdeauna trimițându-i în lumea celor drepți tot pentru că o aveau.

De multe ori te întrebi dacă Soarta, Dumnezeu sau Viața sunt drepte, ajungi să treci de la revoltă la negare, de la negare la resemnare până când ajungi să ascunzi așa ceva de teama respingerii.

Încă de demult societatea i-a împins pe cei care nu sunt ca majoritatea să se ascundă, căci așa suntem noi: ceea ce este diferit ținem morțiș să catalogăm ca fiind defect. Greșit! Voi susține întodeauna asta: a fi DIFERIT, nu înseamnă a fi defect, ci doar diferit. Iar cei care nu au capacitatea să discearnă între cele două, păcat de și pentru ei.

Medicina a progresat, inclusiv in domeniul Epilepsiei, astfel încât la ora asta se poate diagnostica rapid și corect cu un “simplu” aparat EEG de cea mai înaltă precizie.

Citește to articolul pe anicretu.ro aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *