Stigma copiilor cu epilepsie

de | 15.10.1919 | Apariții în presă, Pentru mămici | 0 comentarii

,,Un popor îl cunoști după cum își educă copiii și cum își îngrijește bunicii”, este de părere dr. Bogdan Florea, medic primar neurolog, inițiatorul proiectului Telemedicină în Epilepsie. Medicul vorbește deschis despre stigma copiilor cu epilepsie și îndeamnă părinții, educatorii, ceilalți copii care sunt sănătoși, societatea la toleranță.

Copiii sunt intoleranți, așa sunt copiii. Dacă unul dintre copiii de la gradiniță sau de la școală are ochelari, ceilalți râd de el și îi spun biciclistul, dacă altul are urechea un pic deformată, automat este etichetat clăpăugul. Vestea bună este că cei mici pot deveni mult mai toleranți dacă li s-ar explica anumite lucruri, inclusiv epilepsia.

,,Din paăcate, am văzut copii cu epilepsie care au fost mutați din clasă pentru că deranjau clasa. Sigur că în momentul în care încep tratamentul, reacțiile adverse sau efectele secundare ale medicamentelor apar. Copilul nu mai este atât de atent, e mai somnolent, doarme mai mult. Îi scade capacitatea de concentrare, atenția, se îngrașă, îi apar coșuri pe față”, descrie dr. Florea, subliniind că și copilul cu epilepsie are dreptul la o viață normală.

Citește tot articolul pe Superbebe aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *