Foarte multe boli par a fi la limita imaginarului, departe de noi, inexistente, iar printre acestea se numără și epilepsia. Totul devine cât se poate de real atunci când această afecțiune are chipul nostru sau al unei persoane dragi nouă. Cât de frecventă este epilepsia în România?
Ce se întâmplă în creier în timpul unei crize? Cât de puternică este discriminarea acestor pacienți? Cum putem ajuta un om în timpul unei crize de epilepsie? La aceste întrebări ne răspunde dr. Bogdan Florea.
În cadrul campaniei Medicii Schimbării, îl cunoaștem astăzi pe Bogdan Florea, medic primar neurologie, inițiatorul programului ”Telemedicina în Epilepsie” din România. ”Oamenii aceștia nu au nevoie de încurajări și de bătăi pe umăr, vor doar respect pentru ceea ce fac ei. Boala nu afectează cu nimic funcțiile cognitive și performanțele, e nedrept să îi judecăm pentru că fac două crize pe an”.
Articolul face parte din campania Medicii schimbării, un demers MedLife menit să crească încrederea românilor în sistemul de sănătate. Inițiativa aduce în prim plan modelele pozitive din sistemului medical românesc și arată că evoluția se produce din interior, inspirându-ne să avem încredere în profesioniștii care forțează schimbarea de paradigmă. Curajoșii, întreprinzătorii, vizionarii, cei care împotriva lipsurilor sau a lacunelor sistemului reușesc să-l reformeze puțin câte puțin, în fiecare zi.
Citește tot articolul pe HotNews aici.
Buna ziua cred ca e posibil sa am so eu epilepsie dupa ce am facut unele crize diferite dar am so simptomele si iau tratament pentru dureri de cap si trebuie sa fac din nou rmn deoarece ultimul pe care lam facut sa gasit leziuni demielinizante in substanta Alba so mi sa day so gabaran in tratament si.desi nu mi sa spus pt ce de medical meu neurolog mie frica ca si eu sufar de epilepsie deoarece tatal meu a about si a facut so atac cerebral si a Rama’s paralizat so a murit dupa 2 Ani dupa o criza in oras la noi nu exists acel apart care poate diagnostica, deci cum sa aflu va multumesc si scuzati deranjul.