Dr. Bogdan Florea, inițiatorul “Telemedicina în Epilepsie” din România: Epilepsia n-are chip, până când cineva drag o pățește. Cum se poate? În neamul nostru, în familia noastră, vai, cum? Atunci devii sensibil

de | 12.11.1919 | Apariții în presă, Pentru adulți | 0 comentarii

Foarte multe boli par a fi la limita imaginarului, departe de noi, inexistente, iar printre acestea se numără și epilepsia. Totul devine cât se poate de real atunci când această afecțiune are chipul nostru sau al unei persoane dragi nouă. Cât de frecventă este epilepsia în România? 

Ce se întâmplă în creier în timpul unei crize? Cât de puternică este discriminarea acestor pacienți? Cum putem ajuta un om în timpul unei crize de epilepsie? La aceste întrebări ne răspunde dr. Bogdan Florea.

În cadrul campaniei Medicii Schimbării, îl cunoaștem astăzi pe Bogdan Florea, medic primar neurologie, inițiatorul programului ”Telemedicina în Epilepsie” din România. ”Oamenii aceștia nu au nevoie de încurajări și de bătăi pe umăr, vor doar respect pentru ceea ce fac ei. Boala nu afectează cu nimic funcțiile cognitive și performanțele, e nedrept să îi judecăm pentru că fac două crize pe an”.

Articolul face parte din campania Medicii schimbării, un demers MedLife menit să crească încrederea românilor în sistemul de sănătate. Inițiativa aduce în prim plan modelele pozitive din sistemului medical românesc și arată că evoluția se produce din interior, inspirându-ne să avem încredere în profesioniștii care forțează schimbarea de paradigmă. Curajoșii, întreprinzătorii, vizionarii, cei care împotriva lipsurilor sau a lacunelor sistemului reușesc să-l reformeze puțin câte puțin, în fiecare zi.

Citește tot articolul pe HotNews aici.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *